Американският Агент ПростоКир – или как да Загробиш България за 7 месеца!

5

България е имала, уви, не едно или две вредни или некомпетентни и нефункциониращи правителства от 1878 насам. Но надали някога сме имали толкова предателско правителство, което с абсолютно открита наглост и цинизъм да работи против националните интереси и сигурност, защитавайки чужди каузи и чужди геополитически планове. И сега, когато има реален шанс това най-вредно от всички правителства все пак да ни освободи от присъствието си, главното действащо лице (поне видимо главно) упорито напира да остане на власт. След като Слави Трифонов заяви, че изтегля министрите си, Кирил Петков побърза да каже, че ще се опита да управлява с правителство на малцинството. Самозаблудата на неадекватен човек, гешефтарско стискане на кокала до последно или има и друга, по-мрачна и страшна причина, поради която „просто Киро“ иска да управлява на всяка цена, дори когато цялата нация го мрази?

Историята, разбира се, познава много примери на мразени държавници, които не разбират кога им е дошло времето. От Луи XVI през Николай II 1916-1917 г. или нашия Стамболов, та до американския президент Никсън, това не е някакъв нов феномен. Властта е сладка, а общественото недоволство изглежда далечно. Но Кирил Петков не трябва да има никакви заблуди – конюктурната подкрепа, която получава от страна на БСП и „Демократична България“ въобще няма да му гарантира безпроблемно управление и правото да се разпорежда свободно с ресурсите, активите и бъдещето на България.

Впрочем, тук е моментът да отворя една скоба, за да кажа, че ако за ДБ и да е разбираемо да подкрепят Кирил Петков поради геополитическите си зависимости от САЩ, то за БСП това е позорно и вредно, особено когато дори ИТН се отказаха от този провален кабинет. Позорното поведение на БСП и по-точно ръководството на бившата левица, което многократно показа, че е готово да погази всичките си заявени принципи, както и червени линии (Македония, Истанбулска конвенция, оръжията, които продаваме на неофашисткия режим в Киев), ще резултира в изхвърлянето на „социалистическата“ партия от парламента. Което може би ще е добре за хората със социалистически възгледи в България?

Но да се върнем на „просто Киро“. Защо „българският“ (кавичките не са случайни) премиер иска да се задържи на власт, дори и с правителство на малцинството, когато загуби парламентарното си мнозинство, а обществото е на една крачка от това до го изпрати обратно в Канада при англосаксонските му началници с камъни? Логичните причини са няколко.

Първо, все пак предстои да се усвоят значителни суми по плана за възстановяване, макар че последният беше многократно връщан. Вярно, самите суми по плана представляват дребно подаяние от ЕС, което разтеглено във времето представлява не повече от няколко процента от БВП на страната. Но ще са добре дошли за фирмите, близки до новия режим. Неотдавна лицето Кирил Петков заяви, че в България има 20 сиви кардинали, от които трябва да се освободим. Не, че не е вярно, че в България има няколко десетки олигарси, които повече вредят, отколкото пречат на страната, но очевидно тук не прозира алтруизмът на лицето Петков, което надали се интересува от съдбата на страна, чийто език дори не може да говори. По-скоро тук става въпрос за амбицията за елементарна подмяна на едни олигарси с други и такива индикации вече има.

Освен това, Петков заяви, че у нас за корупцията е виновна Русия (интересно как, след като руснаците не могат да прокарат дори един елементарен ВЗАИМОИЗГОДЕН проект като „Южен поток“ или АЕЦ „Белене“). Това е ясна индикация, че Петков дойде в нашата страна с благословията на Държавния департамент на САЩ и ЦРУ, за да засили допълнително и без това огромното американско влияние, подготвяйки страната ни за прифронтова държава. А гарант пред Вашингтон за това, че Петков ще свърши тук необходимите действия изцяло в полза на САЩ и в ущърб на България, беше американската посланичка Херо Мустафа. Двамата с Кирил Петков са действали екипно по директивите на задокеанския си общ работодател. И неслучайно след като вчера Трифонов обяви, че бута правителството на Петков, днес скоростно взе решение за смяната на Херо Мустафа с нов посланик.

Ясно е, че американците са дали няколко поръчки на лицата Петков и Василев. Едната е гореспоменатото превръщане на България в прифронтова държава, която от една страна трябва да стане част от групата на „полезните идиоти“ на САЩ, които да се използват като пушечно месо в случай на по-пряка конфронтация с Руската федерация. От друга страна става въпрос и за Северна Македония. Както коалиционният партньор на Петков Слави Трифонов призна, премиерът води своя собствена външна политика, която не е съгласувана с Народното събрание, волята на обществото, решенията на политическите сили и тнт. Чисто и просто, Кирил Петков и Асен Василев, както многократно стана ясно, са получили поръчка да вкарат Северна Македония в Европейския съюз възможно най-бързо. Причините са няколко. От една страна, за да се гарантира, че руското влияние на Балканите е сведено до минимум, а от друга страна, за да се обгради изцяло и напълно Сърбия със страни, които са интегрирани в двата американски блока (ЕС и НАТО), принуждавайки я да се откаже от връзките си с Русия и да пристъпи също към предаване на суверенитета си.

Впрочем, към момента на писането на тези редове, Кирил Петков обяви, че е постигнат „безпрецедентен успех“ и първата междуправителствена конференция на Северна Македония с Европейския съюз ще е след включването на българите в конституцията. С други думи, това за което предупреждаваха редица експерти и хора, които познават балканската и македонска проблематика. Скопие ще ни дадат захарче под формата на „българи в конституцията“ – което не означава нищо, няма да доведе до промяна на живота на македонските българи, нито пък ще пресече кражбите на българската история или унищожаването на културно-историческото ни наследство. Но ще даде извинение и повод на лицето Петков да извърши най-тежкото национално предателство по въпроса от много десетилетия насам.

И така, за няколко месеца Кирил Петков успя да поведе държавата с широки крачки към социо-икономическа, политическа и военна криза. Потребителските кошници са все по-празни, цените и инфлацията все по-високи, нанесен е непоправим удар на енергетиката с отказа от евтиния руски газ.

И на фона на бруталното влошаване на живота на българите, безследно изчезналите милиарди от хазната, както и националното предателство по Македонския въпрос, Кирил Петков продължава да има вопиющата наглост да се показва по телевизията и да претендира, че трябва да управлява още.

Той би трябвало да знае, че правителството не може да оцелее жестоката зима, която се задава. Но не му е и нужно. Трябват му само още няколко месеца, колкото да свърши още от поставените от САЩ задачи, а после да се изтегли, за да продължи щастливия си живот в Канада или да речем Калифорния. А какво ще стане с България и българите през тези месеци, и, по-важното, след тях? Фактически вървим с походен марш към бездната на бездържавността и буквалната смърт на нашето отечество! Петков и Василев трябва да бъдат спрени, докато България все още съществува на картата на света!

Автор: Симеон Миланов

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

5 КОМЕНТАРИ

 1. Покрай наш Илия,намразих и свети Илия.Отнася се за Корнелия.Бавно,методично успя да съсипе Партия,създадена преди 131г.,със любезното съдействие на Иван Костов. Всички заедно,да изметем тая сган,с камъни да ги прогоним,ТЕ ПРОДАДОХА БЪЛГАРИЯ!

  • Още един добър ден за българската демокрация

   На 9 Юни 1923 г. демократите демократично отрязаха главата на министър-председателя Александър Стамболийски.

   Херо Мустафа,
   НА КОГО ОСТАВЯШ РУМЕН МУСТАФА РАДЕВ, БОЙКО МУСТАФА БОРИСОВ, СТЕФАН МУСТАФА ЯНЕВ, КОРНЕЛА МУСТАФА НИНОВА, КИРЧО МУСТАФА ПЕТКОВ И ОСТАНАЛАТА СВОЛОЧ!

  • Ива, грешиш!

   БСП бе създадена на 4 април 1990 г. от предателите-перестройчици луканов и лилов, агенти на ЦРУ и МИ-6.

 2. И какъв е смисълът на подобни писания – извинявам се на автора, написал е всичко точно, но смисълът какъв е. Седим, гледаме, слушаме и констатираме, че Киро води страната към национална катастрофа и война, че Киро оглозгва държавата и я товари със заеми не за десетилетия, а може би за столетие напред, че Киро извършва национално предателство със Северна Македония. Всички седим и сеир струваме. Къде са Възраждане или друга опозиционна партия или коалиция от няколко опозиционни партии, които да поведат народа и да го изринем това канадско л..но.Така ли ще седим и ще гледаме, ще слушаме в телевизионни предавания и ще четем по сайтове, докато простото Киро убива в буквален смисъл и държавата и нас – правейки ни участници в конфликта с Русия.Щом ще седим и ще гледаме после не трябва да пищим ако и при нас полетят Искандери и Су-та. Ще сме си го заслужили напълно.Цял български народ седи и гледа как едно канадско л.но го унищожава. Бъл-га-ри, Ю-на-ци.

 3. ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ ГРАБВАЙ СОПИТЕ И КАМЪНИДА ПРОКУДИМ БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ ФАШИСТИ СЕГА И ВЕДНАГА УТРЕ Е КЪСНО

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *