Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Алиансът на Лекарите: Всеки, който Реши да се Ваксинира, ПОЕМА ОГРОМЕН РИСК!

До медиите в Република България

До сънародниците и колегите ни

Обръщение от членовете на „Алианса за лекарите за нормален живот“ до съгражданите ни относно: Условията, при които могат да се ваксинират срещу Ковид 19, ако имат такова желание.

Тъй като всеки има правото да се ваксинира и вероятно някои ще го направят, то ние като лекари сме длъжни да спазим клетвата си, а именно: да се погрижим за здравето ви и да ви информираме за рисковете.

Уважаеми колеги и съграждани, през последните 3 седмици по всички проправителствени медии масирано се пише и говори за ползите от ваксините срещу КОВИД-19 , но упорито се мълчи за страничните ефекти от това ваксиниране.

Ваксините винаги са били и ще продължат да работят в полза на човешкото здраве срещу редица опасни и потенциално опасни инфекциозни болести. Но днес познатите ни популярни ваксини са преминали огромни и дългогодишни клинични изпитвания и се предписват от лекари , които са свързани в медицинска мрежа за наблюдение и докладване на страничните реакции.

Предлаганите днес в Европа и у нас 3 ваксини срещу Коронавируса са напълно нови и неизследвани. Те са базирани на позната, но нова за производството на препарати за ваксинопрофилактиката технология. Мрежа за докладване на ефекта от тези ваксини няма, производителите им не носят никаква отговорност за евентуални странични ефекти. Не е ясно чия е отговорността за това.

Изобщо не е ясно защо през всички медийни канали тече толкова яростна пропаганда в полза на ваксинирането срещу Ковид-19, при положение, че не знаем имунния статус на хората в България – не знаем колко % от обществото е преминало през тази не особено опасна инфекция.

Ако въпреки тези наши предупреждения все пак има желаещи да се ваксинират, същите да си направят тестове за антитела срещу САРС – КоВ2! Препоръчваме теста да се направи в лаборатория, под надзора на лабораторен лекар, а не в кабинета на личния ви лекар, или още-по лошото – вкъщи с тест от аптеката.

 Аргументираме този наш призив със следните постулати от медицината:

 1. Всяка среща с какъвто и да е инфекциозен агент, включително и този на Ковид, води до имунен отговор на организма. Наличието на имунен отговор (имуноглобулини ) означава, че цялата имунна система е била и е ангажирана с всички свои компоненти. Тоест- вие сте прекарали Ковид-инфекцията- клетъчният ви имунитет е вече ангажиран и цялата каскада от реакции на организма се е случила. Следователно преминаването на вируса през организма ви е довело до естествена реакция, равна по сила и качество на ваксинацията.
 2. Механизма на ваксините е такъв, че води до това че нашите клетки започват да произвеждат части от вируса и тези организми, които вече са срещнали вируса, няма нужда да го срещат повторно. Ако вече сте прекарали Ковид-19, повторна среща с този вирус под формата на инжектирана ваксина може да доведе до реакции с неясен изход за здравето и състоянието на организма ви.
 3. Вземете решение, дали да се ваксинирате срещу Ковид-19 само след като се консултирата поне с 2 или 3 различни лекари – личните ви лекари, инфекциозните специалисти, специалисти по имунология или с медици с дългогодишен опит в лабораторните изследвания. Помнете, че досега никой – производител на ваксина, власти или учени, които ви агитират да се ваксинирате срещу КОВИД-19 , не са обещали дълготраен имунитет срещу вируса (траещ по-дълъг от 6 месеца след ваксинирането).

Уважаеми сънародници,

Тази необичайна и странна от медицинска гледна точка пандемия рано или късно ще приключи. Рано или късно ще приключат и още по-странните карантинни мерки за борба с нея. Целта на нашата работа е народът ни да излезе от тази ситуация с максимално малки последици – за днешното и бъдещите поколения.

Призивът ни е: Нека всеки, който е решил да се ваксинира, преди да постави подписа си за информирано съгласие, да продължи напред, да си помисли добре върху следното – имунната ни система е единствената сигурна защита на организма ни и всяка некачествена и недостатъчно изследвана ваксина може да я унищожи!

От „Алианс на Българските лекари за връщане към нормален живот“:

Доц. А. Мангъров, Д-р Георги Тодоров, Д-р Иво Ватев, проф. И.Чалъков, д-р Антония Първанова, д-р Г.Цонева, д-р Дамянов, д-р Ковачев. Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

4 кометара за Алиансът на Лекарите: Всеки, който Реши да се Ваксинира, ПОЕМА ОГРОМЕН РИСК!

 1. панчо виля Отговор

  19.01.2021 в 9:24

  Ето това са истинските медици за разлика от обливаните с извънредни доходи глашатай-слуги на властта впрегнати паралелно с продажните медии да нагнетяват страхове в населението, за потискане на недоволството, овладяване на бунта и добутване на мандата. Тези действия на паникьосаната от страх мафиотско-седесарска хунта, подсилвани с подходящи новини от чужбина, могат да бъдат наречени просто антинароден държавен тероризъм.

 2. Вера Отговор

  19.01.2021 в 9:37

  Подкрепям, гласовете на разума.

 3. Алексей Цветанов Отговор

  19.01.2021 в 10:20

  Поздравления за достойното поведение на тези лекари в обстановка на брутален натиск върху тях!
  Алекс

 4. Ива Отговор

  21.01.2021 в 17:40

  бих им повярвал ако не беше там първанова която за нищо не става освен за парцал

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *