Александър Дугин: СВО вече е Армагедон. Той не идва, а ДОЙДЕ! Нашият враг е Антихристът

7

Александър Дугин:

Онези, които се опитаха да подражават на Запада, но да запазят суверенитета и интересите си, се оказаха под масирания му удар, който е на път да ги изпепели.

В последната модерна фаза от своето пропадане Западът постави ултиматум на човечеството:

– или всички признавате нашите ценности и цели като универсални и навеждате покорно глава пред тях,

– или ще съжалявате, защото ние ще ви унищожим.

Нещо повече, навлизайки в Новите времена, Западът отхвърли християнството и въобще религията… и започна да строи свят без Бог и против Бога. Това се нарича секуларизъм – победа на временното над вечното, на светското над религиозното, на земния свят над небесния, на материалното над духовното.

Всички структури на съвременния западен свят се основават на тези предпоставки – наука, култура, технология, индустрия, пазар, „прогрес“. „Прогресът“ в очите на идеолозите на съвременния Запад е битката на Земята срещу Небето, на дъното срещу върха. И мнозина се хванаха и повярваха. Мнозина се пристрастиха…

А който се съпротивляваше, беше оклеветен, стъпкан, смазан или принуден със сила да признае правотата на съвременния Запад и да се съгласи с неговия дневен ред.

Русия също беше принудена да признае това – още през 18 век, ако не и по-рано. Последвахме Запада – макар че отначало го направихме като отбранителна стратегия: заимствахме техните технологии, за да се защитаваме по-ефективно от тях.

Но технологията не е неутрална. Тя носи със себе си и културен код. Техниката е противоположна на духа, тя е освободена от етика и морал. Неслучайно в гръцката митология „бащата на техниката” е титанът Прометей, който се разбунтувал срещу Зевс и светлите богове на Олимп.

Капитализмът е още по-токсичен и идеологически натоварен: когато неговата пазарна идеология, когато пазарът стане мярка за всички неща, традиционните ценности, духовните цивилизации рухват. Следователно ние отдавна сме в капана на Запада.

Установявайки комунизма в Русия\СССР, ние взехме от Запада само един компонент – революционния. Малко преди това нашият народ беше близо до идеята за установяването на система на социалната справедливост, общност. Затова руснаците избраха социализма. Но тази версия на антикапиталистическа революция се основаваше на марксистката догма, легнала върху същите западни предпоставки – атеизъм, секуларизъм, материализъм.

Отхвърляйки една западна идеология, ние всъщност започнахме интензивно и радикално да усвояваме друга. И затова в своя догматичен – материалистичен и атеистичен, богоборчески – вариант социализмът беше обречен. Както и капитализма, който днес се разпада на прах. Ние никога не изпробвахме пътя на православния социализъм (за който мечтаеха и който прокламираха късните славянофили, народници и философи от руския Ренесанс), а трябваше.

Свалените маски: лицето на Антихриста

След като СССР (а това беше форма на руското въстание срещу Запада) се разпадна, Западът почувства, че този път вече наистина е на една ръка разстояние да постигне заветната си цел – абсолютно световно господство. И тогава се разкри истинското му лице – джендър политиката, премахването на традиционното семейство, трансхуманизмът, тоталното следене, генното инженерство, прехвърлянето на властта от човека към изкуствения интелект – това са античовешките цели, които Западът открито декларира в установената след 90-те години ера на еднополярност в света. И за да се наложи всичко това на човечеството, Западът делегира властта си на Световно правителство. В края на краищата вече нямаше бариери за последния радикален поход.

Всички други западни идеологии на Модерната епоха сега бяха погълнати от победоносния либерализъм. Падна европейският фашизъм, после съветският комунизъм. Либерализмът спечели идеологическата битка с другите клонове на западните идеологии на Модерна, той стана господстващ и единствен.

В същото време, победил историческите си противници, той започна да възприема техните елементи, вече подчинени на основната му цел – либералната хегемония. При необходимост либерализмът днес се обръща ту към крайно лявата (екология, равенство между половете, защита на мигрантите), или към крайнодясната (украински неонацизъм, инструментален ислямски фундаментализъм…).

Целият спектър от съвременни идеологии вече е напълно контролиран от глобалистите. А те вече са влезли в последната фаза на своя план за постигане на пълна власт над човечеството.

В същото време днес е очевидно, че разрушаването на традиционните религиозни и семейни ценности, капитализма, материализма, прогресивизма и секуларизма са само прелюдия към директния и открит сатанизъм, към цивилизацията на Антихриста.

Невъзможно е да победиш днешният откровено сатанински Запад, използвайки неговата собствена идеология, неговите методи, начала, нагласи и правила. Дори да противопоставим сегашното състояние на западната цивилизация на нейните предишни фази от развитието й –  не толкова откровени и чудовищни форми, това няма да ни донесе успех, просто не работи.

Разбира се, преди сто години Западът не беше така откровено дяволски. Но ние говорим за различни – последователни – фази на един процес, който деградира във времето.

От самото начало на Модерната епоха Западът се придвижва точно към това, което е днес. Днешната му неолиберална деградация не е някакъв временен момент и недоразумение: зад бунта срещу Христос винаги стои само и изключително Антихристът. Отначало тайно, после явно. Днес това е напълно ясно и очевидно. Затова безвъзвратно навлязохме в територията на Апокалипсиса. А „Апокалипсис“ на гръцки значи „Откровение“. От тук нататък всичко ще се случва цинично откровено пред очите на целия свят. Световното правителство няма нужда да крие намеренията си.

Ето с кого ние днес водим нашата война, нашето СВО. Без никакви метафори. Нашият враг е Антихристът и неговата цивилизация. А преходните етапи, постлали днешния планетарен триумф на дявола бяха капитализмът, материализмът, атеизмът, техническият и социален „прогрес“. Вече е твърде късно да се натиснат спирачките – човечеството, пленено от Сатаната, се е сурнало към бездната с пълна скорост.

Лагерът на светците

И кой и какъв трябва да си в такава ситуация на пряк – почти ядрен – сблъсък с цивилизацията на Антихриста, за да я победиш? Отговорът е лесен. Ако Русия не стане лагер на светците, ако не възродим изконния си духовен вертикал, ако не се обърнем към Христос и към духа на нашата славна история, ние просто сме обречени.

Руснаците не са нация, все пак. Руснаците са духовно призвание, те са избор, отговор на дълбокия зов на битието. Да си руснак означава да бъдеш призован и да участваш с готовност в последната битка в края на времето, да застанеш на страната на Бог във великия му сблъсък с дявола.

СВО е религиозна война в най-дълбокия и пряк смисъл на тази дума. Това, между другото, се разбира ясно от руските мюсюлмани, особено от чеченците – кадировци, които директно обявиха СВО за „джихад“. Хората на „Вагнер“ и опълченците от Донбас разбират проницателно метафизичния смисъл на битката.

Да, това е истинската свещена война, тъй като се води срещу непокорните демони – срещу цивилизацията на демоните. И този, който се бори срещу тях, автоматично се записва в лагера на ангелските войнства. И нищо друго.

Но ако Русия се осъзнаваше като Света Русия, всичко щеше да е различно. Сега тя няма как да не го осъзнае. Иначе технически сме готови. Но целта е именно в това осъзнаване. И то ще се разкрие именно в идеологията.

Тогава народите по света, включително и самият Запад, ще провидят срещу кого всъщност воюват руснаците. Тогава мнозина ще решат да изберат нашия лагер. Защото това е лагерът на човечеството срещу дявола.

Човечеството не е неутрално и няма как да е. Ако не е с дявола, то е с Бога. И ако не с Бога, то е с дявола. Няма и не може да има трети – умерен, средняшки лагер в последната битка на световната история. Няма да можете да продължите нататък по пътя ако не вземете правилната страна или пък запазите неутралитет. Ако не се биете на страната на идеологията на Светлината, вие вече сте вербуван от армията на Мрака. Това е железният закон на Апокалипсиса.

Руската идея е универсална

Руската идея е идеята на цялото човечество, но на човечеството, което се бунтува срещу властта на дявола, тоест срещу властта на съвременния Запад и неговата сатанинска цивилизация. Това е истинският кръстоносен поход – ние срещу тях.

Вижте основните теми на новините – обстрели, терористични атаки, експлозии, икономически бедствия, непрекъснато ескалираща заплаха от използване на ядрени оръжия – не само тактически, но и стратегически. Някой наистина ли си мисли, че всичко това ще се реши по някакъв начин?

Ясно е, че сънят на човечеството е дълбок, но не в същата степен. Следователно пробуждането е неизбежно, както е неизбежно и обръщението към Руската идея – и то именно в нейната остро есхатологична, апокалиптична форма. В цялото й съдържание и в цялата й дълбочина.

Доближихме се до необратима промяна. И въпросът не е в това, че сега битката е кой ще рухне пръв – те или ние. Да победиш дявола не може да бъде нещо просто и чисто технически. Нито „Генерал Зима“, нито дори отделни военни успехи (които все още не са очевидни) няма да ни помогнат.

Но и след като успеем и ситуацията на украинския фронт в локална или пълномащабна война със Запада бъде частично коригирана, никога не трябва да забравяме, че сме стигнали до края на световната история.

Западната цивилизация, в своето устойчиво и фанатично движение към сатанинската си цел, е натрупала огромна инерция и безпрецедентна сила. И малките битки и загуби като днешната няма да я спрат. Никой няма да ни остави на мира, дори след победата ни в Украйна нещата да се оправят малко за нас. Просто няма техническо решение на апокалиптичния метафизичен духовен проблем.

СВО вече е Армагедон. Той не идва, а вече ДОЙДЕ.

С идеите не си играеш, в тях се заклеваш.

Ако руските власти спрат да се придържат към руската идея и скоро не създадат условия за нейното пълно възцаряване, може да възникне ситуация, когато самото правителство просто няма да съществува. Но заедно с това ще рухне и руската държава. А врагът се нуждае само от това.

Следователно всеки, който възпрепятства или забавя момента на рязка идеологизация на нашето общество, е пряк съучастник на нашия враг. Незабавното обръщане към идеологията е единственото нещо, което ни дели от следващия акорд на Апокалипсиса, например от използването на тактически ядрени оръжия.

С идеологията все още имаме шанс да отложим акта на глобалното самоубийство на човечеството, тъй като това е нов ресурс, ново оръжие, нова стратегия.

Досега разчитахме на себе си и отчасти на руското „може би“. Време е да се обърнем към по-сериозни метафизични сили – към нашия Бог, нашия Спасител. Ако не е Той, то няма да е никой.

И разбира се, този път със симулакрум или с фалшива идеология не става. Една идея е страхотна и мощна сила. Много по-смъртоносна в някои случаи от ядрените оръжия. С нея могат да се справят само тези, които са свързани с нея, мислители, мистици, пророци. Няма нужда да си играете с Идеята, особено с руската. Това няма да свърши добре.

Вече всичко е почти недвусмислено поставено на мястото му. Настъпи моментът за провъзгласяването на Руската идея и бързото приспособяване на цялата политическа система на Русия към нея. Защото в сегашното си състояние на полуидея няма да издържи този тест. Залозите са твърде високи.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

7 КОМЕНТАРИ

 1. Благодарности към сайта за изключително високото професионално ниво!

  А г-н Дугин отново прави анализ на световната обстановка, изпреварил времето си. Колко е различен от програмираното повърхностно материалистично мислене на повечето наблюдатели. Впечатляващо дълбок и смел поглед.

  Честит Архангелов ден, братя и сестри!
  Какъв хубав и светъл воински празник!
  Бъдете живи и здрави и все така смели!

 2. Американският конгресмен Джейми Раскин : Русия – тя е „православна страна, изповядваща традиционните стойности.“
  Конгресменът нарече Москва „световен център на антифеминисти, анти-гейове, омраза срещу транссексуалните.“
  Затова трябва да се унищожи независимо от цената, която САЩ ще платят за това.
  Известен е като последователен привърженик на легализирането на еднополовите бракове, марихуаната и противник на църквата.

 3. ЧЕСТИТ ПРАЗНИК ПРАВОСЛАВНИ ХРИСТИЯНИ ДА ЖИВЕЕ И ПРЕБЪДЕ СВЯТА БРАТСКА РУСИЯ ТЯ Е НАШИЯТ АРАХАНГЕЛ СПАСИТЕЛ СРУЩУ МНОГОГЛАВИЯ САТАНА

 4. Дано нещата се обърнат и да се съюзим всички православни държави.Дано да се раждат повече умни и духовни хора като Дугин и в България. Писна ни от ограничени и посредствени хора случайници, с природна липса на интелект,възприемащи се като елит.

 5. Каза му Иисус: Аз съм пътят и истината и животът; никой не дохожда при Отца, освен чрез Мене.
  Йоан 14:6

  И видях небето отворено, и ето, кон бял.
  Оня, който яздеше на него, се нарича Верен и Истинен, и той праведно съди и воюва;
  очите Му бяха като огнен пламък, а на главата Му имаше много корони и написано име, което, освен Него никой не знаеше.
  Той беше облечен в дреха, обагрена с кръв, а името Му- Слово Божие.
  А небесните воинства, облечени в чист висон, следваха подире Му на бели коне.

  Откровение на Св. Йоан Богослова 19:11-14

  Мой размисъл- Путин? Идва от путь- път?
  Аз съм пътят, истината и животът?
  Гербът на руския флаг- белия конник?

 6. Битка не от векове, а от хилядолетия. Битка между доброто и Злото! Битка между Светлината и Мрака!

  „Но както винаги Русия подобно на мечка след дългата зима де пробужда от сън и започва да предявява своите геополитически права. Враждебната антируска сила заложи „много мини със забавено действие“в политическото пространство на страната. На Тъмните сили не е необходима силна и независима Русия. Нито капиталистическа, нито комунистическа, нито демократична… никаква.“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *