Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Акад. Георги Марков: Югоизточната половина на Украйна е Изконна Руска Земя, населена от Руснаци.

Югоизточната половина на Украйна е изконна руска територия, населена от руснаци. При един референдум цялата ще се присъедини към Русия.

Навремето, по времето на СССР у нас имаше идеологическа коректност, а сега САЩ са ни натрапили политическа коректност. Ние винаги повтаряме като папагали и слуги това, което каже моментния ни голям брат.

Това каза докторът на историческите науки акад. Георги Марков в празничното издание на предаването „За честта и славата на България“ на Радио „Фокус“.

„Ето, аз ще ви кажа, че Раковски по време на Кримската война има десетки статии, в които изразява надеждата си, че от тая поредна Кримска война най-после ще дойде и нашето освобождение. Раковски се надява на братска Русия за това, какъв русофоб обаче го изкарват само днес… Нали, преди това и сърби, гърци, власи, молдовани са освободени. Започва поредната Кримска война в средата на XIX век, Русия разгромява Османска империя… но забележете кои спасяват Османската империя и кои категорично се противопоставят на нашето освобождение: Великобритания, Франция, Австро-Унгария и Сардиния, сегашната Италия – сегашните ни съюзници от НАТО. Те застават на пътя на българската свобода, а не Русия, която дава жертви. Възмутен съм, дори съм отвратен от тази несправедлива русофобска атмосфера, която се създава от едни платени от САЩ нашенци. Много от тях дори са съветски възпитаници, но минаха на хранилката на новияя задокеански господар“, отбеляза акад. Марков.

Ние трябва да осъдим войната в Украйна, но трябва и да я обясним честно на хората, посочи той.

„Идете в Харков – един хубав руски град, руски, от 1.5 милиона жители, исторически, колкото София. Има руски университет, основан от българин. Там е роден основателят, на Българското книжовно дружество проф. Марин Дринов. Той е руски професор, той не е украински професор. Мориупол, Одеса са руски градове. Новгород си е руски град. Аз съм ходил много пъти в Новгород, хайде сега да не говорим. Защо трябва тези руснаци в Новгород да живеят под украинска власт – под властта на едни хора от западната област Галичина, които говорят някакъв диалект на полския език, който СССР обяви за украински език? Нали сме демокрация, нали се глобализираме – нека им дадат право на референдум, сами да изберат към Русия или към Украйна да се присъединят. Цялата Югоизточната половина на Украйна е изконна руска територия, населена от руснаци и при един референдум на мига ще се присъедини към Русия“, допълни акад. Марков.

Той отбеляза, че когато говорим за 3 март и освобождението на България, трябва да сме наясно, че то не е цялостно освобождение.

„Пак тези западни велики сили, наши „партньори“ днес, начело с Великобритания, бяха против Санстефанска България. Обаче се създаде българската държава, върна се на политическа карта, възстанови се българската държава. И вече имахме възможност да се борим за нашето бъдеще – само 7 години по-късно ние направихме Съединението, великото Съединение, и решихме част от българския национален въпрос. За това, че не се осъществи Санстефанския национален идеал не е виновна Русия – тя проля кръвта си за него, тя опита на 3 март, 1878 г. да го узакони. За неосъщественото ни национално единение са виновни точно днешните ни западни съюзници“, завърши историкът акад. Георги Марков. Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

3 кометара за Акад. Георги Марков: Югоизточната половина на Украйна е Изконна Руска Земя, населена от Руснаци.

 1. Анонимен Отговор

  03.03.2022 в 22:44

  ДА ЗА СЪЖАЛЕНИЕ АКАДЕМИК ГЕОРГИ МАРКОВ БЛАГОДАРИМ ВИ ДАНО СТАНЕ ВЪЗМОЖНО ДА СЕ ВЪРНАТ В ПРЕДЕЛИТЕ НА БРАТСКА РУСИЯ НИЕ СЪЩО ИСКАМЕ ДА СЕ СГУШИМ ПОД МОЩНОТО БРАТСКО РУСКО КРИЛО САМО ТАМ ЧУВСТВАМЕ ОПОРА ЗАЩИТА И СИГУРНОСТ АМИН

 2. Благомир Иванов Отговор

  04.03.2022 в 0:56

  С най-голямо уважение към Академика за истините и достойното изказване!

 3. Анонимен Отговор

  04.03.2022 в 4:44

  Цяла Украйна винаги е била руска земя и част от Русия, с руско население и рускоговорящи, украинския език им го натрапиха едва преди около 30 години и то от чужбина и украинците с трудност го говорят, а самия украински език е измислен от австрийци и въвлечени в създаването му местни руснаци-предатели през ПСВ, когато австрийците нападат Русия.
  А царска Русия е била с по-голяма територия от СССР.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *