Агенти на ДС ли са Дарина Павлова и свекърът й Павел Найденов?

Дарина Павлова туитСлед като Комисията по досиетата изплю в публичното пространство нова порция агенти на ДС, този път в хазартния и ресторантьорския бизнес, в него лъснаха имената на Дарина Павлова и свекър й Павел Найденов.

Тъй като за тях не е намерен нито един сериозен документ, двамата са обвинени в това, че са предоставяли домовете си за тайни срещи на агенти.

Съпругата на Илия Павлов не е била агент на ДС, а е написано, че е държател на явочна квартира. Разликата е огромна. Агентите са имали разузнавателни функции, а съдържателите на квартири просто са си били безплатни хазяи.  Това каза Христо Христов, журналист, който от дълго време се занимава с проблемите на ДС .

Държател на явочна квартира е човек, който е лоялен към властта и предоставя възможност за среща на агенти с разработваните от тях  хора, поясни Христов. Той обърна внимание и на факта, че според документите Дарина Павлова е била вербувана през април 1989 година, само няколко месеца преди 10 ноември. Самата Павлова отказа да коментира изнесените от Комисията по досиетата факти, защото не ги сметна за сериозни и оронващи престижа й.

Павел Найденов твърдо отрече да е бил явочник на ДС. Той призна, че е питан за поведението на различни  хора и му е предлагано да сътрудничи, но твърдо е отказал. Освен това не е давал никаква квартира. Бащата на Илия Павлов допълни, че не вярва Дарина Павлова да е имала нищо общо с Шесто управление на ДС.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *